• 06 107 38 107
 • W-P-L-O-C-K-E-R-.-C-O-M - - - Company News

  Protocol COVID-19

  Protocol COVID-19

  Dit is het protocol vanuit de brancheverenigingen betreft de rijlessen:

  Check vooraf: de rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19.

  Voorafgaand aan de werkdag dienen werkgevers aan de instructeurs die in dienst of anderszins voor hun rijschool werken de volgende twee controlevragen te worden gesteld:

  1. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad?
  2. Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten

  De instructeur maar ook de zelfstandige rijschoolhouder dient voorafgaand aan elke les dezelfde vragen te stellen aan de leerling. Worden beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.

  Tijdens de les is de airco en luchtventilatie zoveel mogelijk uit houden en blijven ramen zoveel mogelijk gesloten om luchtcirculatie tegen te gaan.

  Voorafgaand aan elke les wordt het voertuig gedesinfecteerd en gelucht

  Wat doen wij extra en ook als voorschrift :

  • Vóór en na de rijlessen even je handen reinigen. Wij hebben ontsmettingsmiddel in de lesauto en doen dit zelf ook
  • Tussen de rijlessen door gaan wij de bedieningsinstrumenten reinigen met ontsmettingsdoekjes en luchten we de lesauto
  • Heb je klachten die kunnen wijzen op Corona, kom dan niet rijlessen, maar blijf thuis! Je mag de rijles dan kosteloos afzeggen indien je klachten hebt met betrekking tot Corona. Doe dat wel op tijd, dan kunnen we een andere leerling nog blij maken om extra te lessen en ga hier geen misbruik van maken
  • Een mondkapje is dus  verplicht voor de leerling en instructeur.  Nogmaals, je moet zelf zorgdragen voor deze beschermingsmiddelen om jezelf te beschermen. Voor kostprijs van € 1 kun je een mondkapje kopen voorgaand aan de rijles of handschoenen krijgen. Je kan ervanuit gaan dat wij zonder klachten rijles geven.
  Share this